Frasier

Frasiers verkliga stjärna: Eddie

Eddie är den många främst kommer ihåg från tv-serien Frasier. Kanske för att Eddie verkligen kändes så verklig. Och det är inte konstigt, Eddie spelades nämligen av en riktig veteran i djurskådespelarvärlden: Jack Russell terriern Moose!

Om Eddie

Eddie kommer i serien mycket väl överens med Martin och Daphne, men inte så väl överens med Frasier själv. Ibland verkar det till och med som att Eddie gör sig lustig på Frasiers bekostnad! Eddie gillar att rulla runt på soffan, att irritera Frasier, ofta genom att stirra på honom under en längre tid och att äta. Den enda personen Eddie är rädd för är Frasiers ex-fru Lilith. Detta visar sig genom att Eddie alltid gör precis som Lilith säger.

Om Moose och Enzo

Moose är en av de mest anlitade hundskådespelarna någonsin. Moose föddes 1990 i Florida som den yngsta i en kull valpar. Moose var en problematisk valp som bet sönder saker, betedde sig allmänt illa och inte ville bli rumsren. Hans ursprungliga ägare gav därför bort Moose till ett företag som tränar olika djur för att användas i tv-och filmproduktioner.

När Moose kom till detta företag ansåg man dock att han var mycket lätt att träna, vilket gjorde att han fick rollen som Eddie i Frasier mycket lätt. Innan Moose började jobba tränades han under 6 månader för rollen, och han skötte sitt jobb galant.

När Frasier var som störst fick Eddie (eller Moose) mest beundrarbrev av alla skådespelarna, och han prydde även flera tidningsomslag, och en bok har skrivits om honom.

Han har tre barn: Enzo, Buddy och Sweetie.

I de sista avsnitten av Frasier hade Moose blivit för gammal, och han ersattes därför av sin son Enzo, som också var lika smart och lättlärd som sin far.

Moose dog 2006, men sonen Enzo lever fortfarande.


  © www.frazierwall.com