Frasier

Huvudpersonen: Frasier Crane själv

Frasier Crane är givetvis huvudpersonen i serien Frasier, som trots allt fått sitt namn efter denna roliga och lätt neurotiska karaktär.

Frasier Crane spelas i serien (och även i Skål) av Kelsey Grammer, som när serien visades var den bäst betalda tv-skådespelaren i världen.

Om Frasier Crane:

Frasier Crane är utbildad psykolog och jobbar i serien med att ge människor råd via sin egen radioshow, på kanalen KACL Seattle. Han bor tillsammans med sin pappa, Martin, och har två krossade äktenskap (med Lilith, som också medverkade i Skål, samt Nanette) bakom sig, samt en son.

Frasier är relativt envis, egoistisk och komplicerad, och stöter därför ofta på olika problem, både när det gäller jobbet, olika dilemman, samt förhållanden med kvinnor. Under seriens gång har dock Frasier Crane flera olika relationer med olika kvinnor. I slutet av serien får han till det med karaktären Charlotte, en relation som håller tills serien är slut.

Frasier Crane är intresserad av antikviteter, viner, sherry, matlagning och att äta ute på restauranger, samt av konst och olika sorters underhållning. Han är precis som sin bror Niles relativt snobbig, vilket gör att detta emellanåt kan skapa problem både med pappa Martin och andra karaktärer.

Om Kelsey Grammer:

Kelsey Grammer föddes på ön St.Thomas på de amerikanska Jungfruöarna 1955, och trots att han haft en mycket framgångsrik karriär, både som skådespelare och tv-regissör, har hans privatliv inte varit lätt.

Hans pappa hittades nämligen mördad på de amerikanska Jungfruöarna 1968, och ytterligare ett mord inträffade i familjen då hans syster mördades i Colorado 1975. Dessutom dog Kelseys två halvbröder (två tvillingbröder) i en hajattack 1980. Han har även varit gift tre gånger, och alla äktenskapen har slutat i skiljsmässa.

På grund av alla dessa tragedier har Kelsey Grammer haft problem med både depression och missbruk (främst av alkohol och kokain) genom åren.

Kelsey Grammer studerade på den mycket prestigefyllda skolan Juilliard i New York, och även under high school (gymnasiet) studerade han sång. Han är såvida även en mycket skicklig sångare.

Förutom i Frasier har Kelsey Grammer haft framträdande roller i Skål, Wings, Simpsons (där han spelar Sideshow Bob) och i X-Men 3, i de två sistnämnda som röstskådespelare.

Samarbetspartners
| product naming tool
  © www.frazierwall.com