Frasier

Den eviga singeln – Roz Doyle

Roz Doyle är Frasiers producent för radioprogrammet han har på KALC Seattle, och hon är en tjej som gillar att ha kul. Hon har ofta problem med olika män i sitt liv, men är trots detta en av Frasiers närmsta vänner.

Om Roz Doyle

I serien visar det sig tidigt att Roz egentligen inte ville jobba med Frasier, utan att hon försökt byta till ett annat program flera gånger. Trots detta kommer Roz och Frasier efter ett tag väldigt bra överens och blir goda vänner.

Hon kommer ursprungligen från Wisconsin, och har en irländsk mormor, båda dessa saker kommer ibland upp i konversationerna med Frasier. Hon har en tatuering på ett av sina lår och Niles och Frasier tycker att hon är alldeles för promiskuös.

I den femte säsongen av serien får Roz Doyle en dotter, Alice May Doyle, och i det sista avsnittet av serien blir hon chef över hela KALC.

Om Peri Gilpin

P

eri Gilpin var egentligen inte påtänkt för rollen som Roz Doyle, det var istället Lisa Kudrow. Efter att hon till slut tog rollen tycker dock många att hon var helt perfekt för den.

Peri kommer från Waco i Texas och föddes 1961, och heter egentligen Peri Kay Oldham, men bytte namn till Peri Gilpin när hennes skådespelarkarriär började ta fart.

Hon pluggade skådespeleri vid University of Texas i Austin, samt i London, och hade haft flera mindre roller innan hon fick rollen som Roz Doyle, bland annat i 21 Jump Street och Wings, samt i Skål.

Efter Frasier har Peri Gilpin också mest medverkat i olika tv-serier, som Desperate Housewives, Medium, Make it or break it samt Law and Order.

Hon är gift med Christian Vincent sedan 1999.

| моите източници
  © www.frazierwall.com